Fajr 03:54 | Shuruq 05:23 | Dhuhr 13:20 | Asr 17:27 | Maghrib 21:08 | Ishaa 22:32 (Mere...)

Status på vores 9 mio. kroners indsamling til udvidelse af moskéen

kr. 9.000.000
donation thermometer
donation thermometer
kr. 8.365.632
donation thermometer
93%
Opdateret
8-7-2022

ISIS og Syrien

Skrevet af DIT, D.I.T den .

Den syriske konflikt raser fortsat og efterlader bevidste muslimer i et svært dilemma: At vi, på den ene side, hjælpeløst ser til imens tusinder og atter tusinder bliver undertrykt og dræbt eller at vi, på den anden side, hjælper til på enhver tænkelig måde.

En række unge muslimer har besluttet sig for at tilslutte sig oprøret og ofre deres liv for sagen. Dette har fået regeringen til at beslutte sig for eller foreslå straffeaktioner over for disse unge muslimer, grundet en frygt for radikalisering. For et par år siden før regeringens nuværende position, advarede syriske islamisk lærde om at lade udlændinge rejse til Syrien for at kæmpe. Det var ikke på grund af frygten for ”radikalisering”, da disse forudsigelser ikke er baseret på empirisk bevisførelse, men mere grundet bekymringer for at revolutionen ville blive forhindret, da der aldrig har været et behov for mandskab, som der har været behov for økonomisk og medicinsk støtte.

Et par år inde i revolutionen opstod der visse elementer som spredte sig i revolutionen og som ødelagde fremgangen over for det syriske regime. I tillæg til dette begyndte visse grupper at udføre kriminelle handlinger over for syriske kæmpere igennem interne provokationer og konflikter og igennem målrettede handlinger over for nødhjælpsarbejdere og civile. Grupperne var opslugt af en forvrænget forståelse af islam, som ikke er anerkendt blandt syriske og internationale lærde.

De islamisk lærde havde tidligere kommunikeret deres position og holdning til masserne, men massernes manglende evne til at tage disse lærde seriøst, var med til at udvikle den katastrofe de lærde tidligere havde advaret omkring. Katastrofen kulminerede for det meste i misinformerede udlændinge, som styrkede grupper som ISIS. Desværre blev de ledt på afveje af tomme ordvendinger og nøgleord (Khilafah, Bay'ah, Amir al-Muminun, Hijrah etc.). I virkeligheden, hvis ikke ISIS er en del af Assads regime som nogen påstår, så er de enten dybt infiltrerede af regimet eller også er deres ideologi totalt separeret fra islam og kritisk misledt.

ISIS har ikke kun svækket de kæmpende i Syrien over for Bashar Assad, men de har også myrdet mæglere og udført bestialske kriminelle handlinger imod muslimer og ikke-muslimer. Regimet har virkeligt nydt fordelen af deres tilstedeværelse og de er gået så langt som til at undgå at angribe eller at forfølge dem.

ISIS har ydermere forhindret fremgang for nogle af de mest succesfulde oprørsgrupper ved at føre krig imod dem, fordi oprørsgrupperne ikke ønskede at gå i alliance med ISIS og deres forskruede ideologi. Regeringen og medierne påstår, at mange af dem der er draget til Syrien for at kæmpe har tilsluttet sig ISIS og det ser ud til, at de seneste videoer bekræfter disse påstande. Hvis vi forudsætter at disse påstande er sande, så bliver det bindende over for dem, der er oprigtige i kampen, at afslutte undertrykkelsen og afsløre den umiskendelige virkelighed.

Desværre anerkender mange af de mest ivrige personer ikke de syriske lærdes autoritet. De er afvisende over for deres synspunkter og beskylder dem for at være politiseret. Hvem følger de og hvad risikerer de? Der er ingen tvivl om, at krisen i Syrien er uden sammenligning og derfor er det højest sandsynligt livet, der er på spil for dem, der rejser derned.

Døden vil lede til Paradis eller Helvede. For dem der tilsluttede sig ISIS, på hvilket grundlag og med hvilken berettigelse er de villige til at møde Allah, når denne sekt har været skyld i at blodet flyder på mange tusinder af uskyldige? Spørgsmålet der står tilbage er, refererer disse individer til Allahs bog, Profeten Muhammads vejledning, Allahs fred og velsignelser være med ham, og vejledningen fra vores ledere i forståelsen af vores tro - de anerkendte lærde i Islam - før de lod sig rive med i denne Akhirah-baseret risiko? Dem som oprigtigt bekymrer sig om revolutionen og ønsker, at den opnår det bedste mål vil kategorisk stoppe ved Allahs ordre hvis ikke andet.

Hvis vores stolthed fejler i at give de syriske lærde deres vægt, så er der overflod iblandt de internationale lærde, der ganske klart og tydeligt afviser denne forskruede ideologi, som er så langt fra, hvad Islam er.

Når du besøger www.wakf.com bliver der lagt cookies på din computer, tablet eller mobiltelefon. Vi bruger cookies til webanalyse og statistik, så vi kan se, hvordan brugerne anvender hjemmesiden. Formålet er løbende at kunne optimere, videreudvikle og forbedre hjemmesiden. Statistikken bliver udelukkende brugt til vores interne brug.