Fajr 03:54 | Shuruq 05:42 | Dhuhr 13:19 | Asr 17:16 | Maghrib 20:45 | Ishaa 22:32 (Mere...)

Status på vores 9 mio. kroners indsamling til udvidelse af moskéen

kr. 9.000.000
donation thermometer
donation thermometer
kr. 8.365.632
donation thermometer
93%
Opdateret
8-7-2022

Vedrørende mødet mellem statsministeren og en gruppe muslimer mandag den 01.10.2001

Skrevet af Bilal Assaad den .

En del journalister har kontaktet Det Islamiske Trossamfund for at få vor kommentar til det nævnte møde samt det der blev offentliggjort af listen over ”de accepterede” og ”de uønskede”, hvor vi var nævnt blandt de uønskede.

I den forbindelse vil vi bemærke følgende:
Det Islamiske Trossamfund har fulgt en gennemtænkt strategi, som sigter mod, på praktisk vis, at bakke op om integrationsprocessen, inden for de faktiske ressourcer af det islamiske samfund. Vi tror på græsrodsarbejdet, idet vi altid har støttet op om de personlige kontakter i videst muligt omfang mellem muslimer i Danmark og deres medborgere på skoler, arbejdspladser og naboer o.s.v i samfundet. Denne strategi er blevet adopteret i lyset af den frihedsmargin, som Grundloven sikrer religionsfriheden. Muslimerne bør derfor gøre brug af deres muligheder inden for Grundlovens rammer inden de beder politikerne om mere.


 Bestyrelsen af Det Islamiske Trossamfund har nøje arbejdet for ikke at svække de organisationer, som stod for forberedelse af mødet med statsministeren. Imam Ahmad Abu-Laban var blevet indstillet til at repræsentere Det Islamiske Trossamfund på dette møde. Bestyrelsen fandt det nødvendigt at vise solidaritet og sammenhold med andre islamiske organisationer i Danmark over for en fælles sag, set i lyset af at vor indsats koncentreres om kulturelle og sociale aktiviteter.


 Det Islamiske Trossamfund ønsker at definere sit syn på det politiske engagement inden for en demokratisk sekularistisk ramme, hvilket er karakteriseret ved dets deltagelse, på lige fod med alle andre islamiske organisationer i Danmark, i etablering af et demokratisk valgt-, uafhængigt rådgivende kommunikations- og medieudvalg. Udvalget skal bl.a. sørge for udarbejdelse af bekræftede islamiske svar på herboende muslimers anliggender, samt stå for kontakten til diverse private- og offentlige institutioner, faglige -, og politiske organisationer samt medierne i samfundet. 
  
 
Det Islamiske Trossamfund i Danmark

Af: Wakf / 5 oktober 2001 22:36

 

Når du besøger www.wakf.com bliver der lagt cookies på din computer, tablet eller mobiltelefon. Vi bruger cookies til webanalyse og statistik, så vi kan se, hvordan brugerne anvender hjemmesiden. Formålet er løbende at kunne optimere, videreudvikle og forbedre hjemmesiden. Statistikken bliver udelukkende brugt til vores interne brug.