Fajr 03:25 | Shuruq 04:47 | Dhuhr 13:11 | Asr 17:29 | Maghrib 21:25 | Ishaa 22:43 (Mere...)

Status på vores 9 mio. kroners indsamling til udvidelse af moskéen

kr. 9.000.000
donation thermometer
donation thermometer
kr. 7.637.931
donation thermometer
85%
Opdateret
14-5-2022

Pressemeddelelse fra Det Islamiske Trossamfund ang. forsøg på dæmonisering af det muslimske lokalsamfund i Århus

Skrevet af MPU, Medie- og politikudvalg den .

De seneste par dages mediefokus på en lokal moske i Århus vidner endnu engang om mediernes forsøg på at misforstå og fejlcitere visse minoritetsgrupper samt visse politikers iver efter at drive mikropolitik på baggrund af disse misforståelser og fejlciteringer.

Gang på gang er vi vidne til, hvordan visse politikere straks råber vagt i gevær uden at kende til de involverede partnere eller den konkrete sag. Gang på gang oplever vi, hvordan man undgår at tage kontakt til minoritetsgrupperne på lokaltpolitisk plan for at få fjernet nogle af de misforståelser, der kan opstå som følge af sproglige finesser eller decideret pseudosensationelt journalistik. Og gang på gang oplever vi topstyring fra folketingspolitikere, en topstyring der signalerer en direkte mistillid ikke kun til lokalsamfundet, men i særdeleshed også til lokalpolitikerne og deres evne til at udføre deres arbejde. Det er på tide, at vi viser mere tillid til lokalpolitikerne og lokalsamfundet, at vi stoler på, at de gør deres arbejde og at de gør deres arbejde godt.
 
Vi appellerer til pressen samt de politisk ansvarlige om at bibeholde ansvarligheden i, hvilke informationer der viderebringes, hvad der reageres på og hvordan man reagerer. Vi appellerer til, at man som politiker prioriterer at få bekræftet de informationer, man får serveret frem for at vægte de fem minutters berømmelse, man får af at kommentere på tvivlsomme informationer. Vi appellerer til, at politikere indser, at deres fem minutters berømmelse sker på bekostning af hårdtarbejdende, venlige og stærkt bidragsydende danske muslimer.
 
Byg broer i stedet for at grave flere grøfter. Det gavner ikke vores samfund, at vi gennem flere årtier fortsat taler grimt og nedladende om vores samfundsborgere. At vi fortsat klasseopdeler vores samfund i et hierarki manifesteret i et ”os” og et ”dem. Et hierarki, hvor man sammenligner respekterede samfundsborgere med dyr og dermed dehumaniserer vores egne borgere.  Det er en hån mod mennesket og det er en hån mod dyr. Derudover drager det tankerne hen mod 30ernes Tyskland og nazisternes forsøg på at dehumanisere den jødiske befolkningsgruppe ved at kalde dem for rotter. Konsekvensen af nazisternes retorik fremstår tydeligt for enhver og vi kan ikke undgå at spørge os selv, om ikke det er en del af historien, vi skal lære fra og undgå? Hvis ikke risikerer vi at skabe en uansvarlig social og religiøs ulighed i samfundet. Som Lincoln beskrev, man ”eliminerer” sine ”fjender” ved netop at gøre dem til sine venner. Når du besøger www.wakf.com bliver der lagt cookies på din computer, tablet eller mobiltelefon. Vi bruger cookies til webanalyse og statistik, så vi kan se, hvordan brugerne anvender hjemmesiden. Formålet er løbende at kunne optimere, videreudvikle og forbedre hjemmesiden. Statistikken bliver udelukkende brugt til vores interne brug.