Fajr 03:54 | Shuruq 05:42 | Dhuhr 13:19 | Asr 17:16 | Maghrib 20:45 | Ishaa 22:32 (Mere...)

Status på vores 9 mio. kroners indsamling til udvidelse af moskéen

kr. 9.000.000
donation thermometer
donation thermometer
kr. 8.365.632
donation thermometer
93%
Opdateret
8-7-2022

Pressemeddelelse: Jerusalem, Palæstinas hovedstad

Skrevet af DIT den .

Danmark – et land med en besættelseshistorie af Nazi-Tyskland. Frihedskæmpere gik – imod alle odds – imod den tyske kampmaskine uden at tænke på egen sikkerhed. De opofrede sig selv, fordi de ikke ville acceptere den besættelse og undertrykkelse, som Danmark lå under for. Besættelsen varede i knap 6 år.

Et andet lille land ved navn Palæstina, nu besat på det 70. År. Et land, der stadigvæk bibeholder deres folkelige modstand imod en besættelsesmagt, der er den største modtager af nødhjælp fra USA, i form af det mest moderne krigsudstyr, fosfor-coatede projektiler, teknologi, resurser og ikke mindst (a)moralsk støtte. Kald det den moderne fortolkning af Marshall-hjælpen, baseret på ligegyldighed over for menneskerettigheder.

I Danmark har vi set en del demonstrationer imod den seneste udvikling i besættelsesmagtens undertrykkelse af majoritetsbefolkningen i Palæstina, som både inkluderer kristne og muslimske borgere. Dette problem er ikke et muslimsk anliggende. Det er et anliggende for verdenssamfundet, og fordømmende ord er ikke nok til at ændre på situationen.

Vi bliver, som samfund, nødt til at bruge sanktioner imod den israelske besættelse, fordi kun økonomiske sanktioner kan ramme besættelsesmagten i Palæstina. Det er påkrævet, at den danske regering ikke kun stiller krav med ord, da handling er nødvendig, og ord er gratis og ej bindende.

Pt. nyder EU godt af den lukrative frihandelsaftale, som de har med besættelsesmagten i Palæstina uden, at der, til gengæld, stilles nogen som helst krav om overholdelse af menneskerettighederne. Betyder det, at den systematiske forfølgelse, undertrykkelse og likvidering af børn og kvinder accepteres fra den danske regerings side, når varer produceret i de besatte områder nyder samme handelsfriheder som et EU-medlemsland? Varer der vel at mærke er produceret oven på ligene af civile mænd, kvinder og børn.

Det Islamiske Trossamfund i Danmark appellerer til den danske regering om at tage økonomiske værktøjer i brug fra dansk og europæisk side. Vi, som land, skal sende et klart og utvetydigt signal om, at besat område ikke skal bifaldes, men modarbejdes på både bi-laterale og uni-laterale niveauer.

Når du besøger www.wakf.com bliver der lagt cookies på din computer, tablet eller mobiltelefon. Vi bruger cookies til webanalyse og statistik, så vi kan se, hvordan brugerne anvender hjemmesiden. Formålet er løbende at kunne optimere, videreudvikle og forbedre hjemmesiden. Statistikken bliver udelukkende brugt til vores interne brug.