Fajr 03:54 | Shuruq 05:23 | Dhuhr 13:20 | Asr 17:27 | Maghrib 21:08 | Ishaa 22:32 (Mere...)

Status på vores 9 mio. kroners indsamling til udvidelse af moskéen

kr. 9.000.000
donation thermometer
donation thermometer
kr. 8.365.632
donation thermometer
93%
Opdateret
8-7-2022

Belgien - et symptom. Hvad er diagnosen?

Skrevet af DIT, Medie- og Politikudvalg den .

Dagen idag er vi vidner til endnu et angreb på vores civilssamfund. Et angreb der søger at fremprovokere en konflikt, der skal udfordre grundlæggende rettigheder for alle samfundsborgere uanset baggrund. Et angreb der vil skærpe den allerede skærpede retorik. Ikke mindst i Danmark, hvor vi på det seneste har hørt ufattelige politiske udtalelser, der har fascistisk karaktér på linie med: at jævne Guds huse med jorden, at udfordre den danske Grundlov, at opsige medlemskab af menneskerettigheds-konventioner, at straffe minoriteter, hvis de er overbeviste om Islam som det endelige budskab til menneskeheden.

Den indre svinehund er vækket til live og dens farve er ikke kun hvid. Dens glammen lyder overalt i Europa og vil ikke stoppe foreløbig, til trods for den belgiske premierminister Charles Michel's opfordring:

"- Jeg opfordrer alle til at bevare roen og at være solidariske."

Vores dybeste medfølelse og tanker går til de døde, de sårede og de efterladte i både Belgien og Tyrkiet og ethvert andet sted i verden, der bliver udsat for sådan et kujonagtigt og dyrisk angreb.

De europæiske demokratier står ved en korsvej og vil de næste par år vise om politikere på pan-europæisk niveau har tillid nok til deres egne forfatninger. Tillid til at det kan stoppe den institutionaliserede kulturelle racisme vi alle ved finder sted men stiltiende accepterer eller om de ryger ned i det mørke hul, hvor majoriteten tryner mindretallets ret.

Hvorfor vender folk sig imod deres egne samfund? Hvilke mekanismer gør sig gældende i hovedet på de mennesker, der pludselig gør, at de ikke føler de har noget at leve for? Der findes ingen nemme svar og der findes heller ingen hurtige eller nemme løsninger. Hvis vi tror, at en George Bush-retorik vil løse problemet, så er det kun spil for galleriet, der velvilligt stiller sendetid til rådighed. Der er det lange seje træk og før det en erkendelse af vores oplyste samfund oprigtigt bør stille sig selv spørgsmålet, hvad er faktorerne bag ekstremisme?

faktorerne
Når du besøger www.wakf.com bliver der lagt cookies på din computer, tablet eller mobiltelefon. Vi bruger cookies til webanalyse og statistik, så vi kan se, hvordan brugerne anvender hjemmesiden. Formålet er løbende at kunne optimere, videreudvikle og forbedre hjemmesiden. Statistikken bliver udelukkende brugt til vores interne brug.