Fajr 03:18 | Shuruq 04:36 | Dhuhr 13:12 | Asr 17:34 | Maghrib 21:37 | Ishaa 22:50 (Mere...)

Status på vores 9 mio. kroners indsamling til udvidelse af moskéen

kr. 9.000.000
donation thermometer
donation thermometer
kr. 7.685.039
donation thermometer
85%
Opdateret
14-5-2022

Pressemeddelelse: Når Danmark angriber sig selv

Skrevet af MPU, Medie- og Politikudvalg den .

Røgen fra det nylige brandattentat har knap lagt sig førend der atter skal føres smædekampagner mod Det Islamiske Trossamfund. Et angreb der havde til formål at gøre så meget som fysisk og materiel skade som muligt på højlys dag og som i værste fald kunne have endt med drabet på 40 skolebørn lige overfor hvor branden blev antændt.

Det Islamiske Trossamfund lever nu med efterdønningerne af sådan et angreb og har forhøjet beredskab samt sikkerhedsniveau, da risikoen for endnu et angreb fortsat er tilstede. Denne slags angreb må ikke ramme nogle i Danmark på tværs af religion, kultur, etnicitet o.l., og som danske borgere har vi alle en pligt for at sørge for at der er tryghed og sikkerhed for alle. Dette gælder især politikere og medier, der har en særlig pligt, idet de enten kan have en forebyggende effekt på denne slags hændelser eller en eskalerende virkning ved fortsat at kaste fordomsfuld brænde på det stigmatiserende bål, der ofte ender med at lægge muslimer for had. Neto ptil morgen har vi netop endnu en hadsk forbrydelse og et islamofobisk angreb mod muslimske flygtninge i et asylcenter på Djursland. Her er der også skrevet, at dette var første advarsel, og samtidig er der konstateret bilafbrænding.

Denne gang er der en ny smædekampagne i gang fra radio 24/7, der partout insisterer på ikke at tage ansvar for hvordan man agerer efter et terrorforsøg men har startet en smædekampagne op mod Det Islamiske Trossamfund for at have givet Muslimsk Ungdom i Danmark mulighed for at arrangere et oplæg i moskeen for Dr. Haitham al-Haddad i forbindelse med dennes gennemrejse i Danmark. Et oplæg, hvortil der allerede var givet retningslinjer for, at fokus skulle være på, hvordan man sikrer et aktivt medborgerskab og deltager konstruktivt til samfundet.

Det Islamiske Trossamfund er stort og gæster på årlig basis mange forskellige intellektuelle og lærde. Det ville være på sin plads at understrege, at man umuligt kan dele alle holdninger med alle, de som gæster en, da vi alle er forskellige, men at der bør være mulighed for at give plads til alle for at ytre sig i et demokrati og give deres mening til kende. På folketingets talerstol har man sammenlignet religiøs hovebeklædning med hagekors og at sidestille Islam med nazisme, og på samme måde ville det være uretfærdigt at skyde alle folketingets samme islamofobiske holdninger i skoene. Når nu man forsøger at gøre det samme, så kan det ikke virke som andet end hyklerisk og forsøg på at skabe en historie på bekostning af folks liv.

Det Islamiske Trossamfunds holdning til alle minoriteter har altid været klar og entydig. Alle er borgere i dette land og alle bør nyde basale rettigheder og kunne have muligheden for at leve i fred og sikkerhed. Der er en ubegrundet frygt i at den pågældende gæst skulle kunne påvirke folk i forhold til jøder og homoseksuelle. Det Islamiske Trossamfund har et tæt samarbejde med Det Jødiske Samfund med flere projekter af fælles interesse. Derudover har der også været flere samarbejder med de homoseksuelle med bl.a. fokus på diskrimination.

Det er på tide, at vi siger fra overfor alt der kan skabe had, usikkerhed og ubegrundet frygt overfor hinanden og som kan føre til overgreb, angreb og endda drab. Den værste form for vold er en manglende anerkendelse af, at hadet findes og at folk lider som følge heraf. Alle bidrager til denne vold enten ved at styrke den eller mindske den.

Vi har alle et ansvar. Lad os løfte dette med værdighed. Danmark bør passe på Danmark og ikke angribe sig selv.

Når du besøger www.wakf.com bliver der lagt cookies på din computer, tablet eller mobiltelefon. Vi bruger cookies til webanalyse og statistik, så vi kan se, hvordan brugerne anvender hjemmesiden. Formålet er løbende at kunne optimere, videreudvikle og forbedre hjemmesiden. Statistikken bliver udelukkende brugt til vores interne brug.