Fajr 03:25 | Shuruq 04:47 | Dhuhr 13:11 | Asr 17:29 | Maghrib 21:25 | Ishaa 22:43 (Mere...)

Status på vores 9 mio. kroners indsamling til udvidelse af moskéen

kr. 9.000.000
donation thermometer
donation thermometer
kr. 7.637.931
donation thermometer
85%
Opdateret
14-5-2022

Fælles pressemeddelelse: Muslimsk gravplads udsat for voldsom gravskænding

Skrevet af Bilal Assaad den .

Danske muslimer vågnede lørdag morgen op til en nedslående og bekymrende nyhed om, at den muslimske gravplads i Brøndby i løbet af natten var blevet groft raseret og skændet. Omkring 50 grave er blevet hærget, hvoraf nogle har fået ødelagt gravsten med uoprettelig skade til følge. De pårørende er dybt chokerede og sorgbetyngede grundet forstyrrelsen af deres kæres gravfred.

Nedenstående muslimske organisationer stiller sig undrende over for politimyndigheden, som allerede tidligt har meldt ud, at der er tale om ”drengestreger”, og endvidere har påpeget, at der ikke er tale om religiøst motiveret hærværk. Det lægger sig i slipstrømmen på de episoder, der er oplevet de seneste år, hvor hadforbrydelser over for danske muslimer ikke er oplevet som taget alvorligt af ordensmagten.

Derfor håber vi, at der kommer en bred fordømmelse fra det offentlige Danmark. Episoder som nærværende er særdeles skadelige for sammenhængskraften i vores samfund og bør bekæmpes på lige fod med andre former for xenofobi. Vi opfordrer samtidig de dansk-muslimske miljøer i Danmark til at reagere med besindelse og fornuft på nattens hærværk, idet besindelse er en grundlæggende del af den muslimske identitet og vores Profet Muhammads arv (fred og velsignelser være med ham).

Vi opfordrer endvidere alle borgere i Danmark, uagtet religion, etnicitet og politisk tilhørsforhold, til at deltage i en mindehøjtidelighed for de afdøde søndag den 7. juni kl. 15.00 på den muslimske gravplads i Brøndby (Brøndbyvestervej 180). Vi håber at se et samlet Danmark stå side om side, når vi i morgen sender et signal om, at vi tager afstand fra disse islamofobiske hadforbrydelser og ethvert angreb, som landets minoriteter måtte udsættes for.

På vegne af følgende paraplyorganisationer:

Muslimernes Fællesråd, Dansk Muslimsk Union, Det Islamiske Trossamfund og Dansk Islamisk Center.

For nærmere oplysning, kontakt Zubair Butt Hussain på mobil: 2972 0224 eller email: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Når du besøger www.wakf.com bliver der lagt cookies på din computer, tablet eller mobiltelefon. Vi bruger cookies til webanalyse og statistik, så vi kan se, hvordan brugerne anvender hjemmesiden. Formålet er løbende at kunne optimere, videreudvikle og forbedre hjemmesiden. Statistikken bliver udelukkende brugt til vores interne brug.