Fajr 05:25 | Shuruq 07:04 | Dhuhr 13:00 | Asr 16:04 | Maghrib 18:55 | Ishaa 20:35 (Mere...)

Status på vores 9 mio. kroners indsamling til udvidelse af moskéen

kr. 9.000.000
donation thermometer
donation thermometer
kr. 2.696.133
donation thermometer
30%
Opdateret
27-12-2020

Er du journalist? Vi skal bede dig om at være opmærksomme på, at vi gerne vil hjælpe dig med at behandle din henvendelse hurtigst muligt, og for at dette kan lade sig gøre er der en række oplysninger, der er nødvendige. Du bedes derfor venligst oplyse følgende:

  • Hvem er du og hvilket nyhedsmedie skriver du for?
  • Hvad er baggrunden for din artikel? 
  • Hvilken rolle er der blevet påtænkt Det Islamiske Trossamfund i denne sag?
  • Hvem vil medvirke i historien udover Det Islamiske Trossamfund?

Med venlige hilsener

MPU, Medie- og politikudvalg

Pressesekretariat Kan kontaktes på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


 

PRESSEMEDDELELSE - VENSTRE, VÆRDIKONTROL OG 'KORANEN OVER GRUNDLOVEN'

Skrevet af DIT den .

Regeringen har i en kommentar på Berlingske foreslået stramninger af indfødsretsreglen, som vil gøre det sværere at blive dansk statsborger. Venstre har, i lyset af sin interne krise, set sit snit, og går skridtet videre ved at foreslå ”demokratisamtaler” med ansøgere for at sikre, at ansøgerne bærer på de rigtige danske værdier.

Spurgt ind til, om ikke det her bliver et værktøj for at adskille muslimske ansøgere fra kristne, svarer Venstres indfødsretsordfører Morten Dahlin bl.a. ”… så vi er nødt til at sige meget klart, at man godt kan blive dansk statsborger som muslim. Men hvis man sætter Koranen over Grundloven, skal man ikke kunne”.

Myten om at man ikke kan respektere og overholde Grundloven, hvis man lever efter Koranen som højeste ideal, er udbredt og bliver ofte gentaget i den offentlige islamdebat. I den forbindelse har vi to budskaber:

  1. Enhver muslim kan roligt leve efter Koranen, stille den højere end noget andet i verden, og samtidig respektere og leve efter Grundloven. Det er en falsk præmis at stille det op som et modsætningsforhold. Det er noget som forskere, muslimske ledere og organisationer har sagt i årtier. Men viden vil altid falde for døve ører, hos de som insisterer på ignorance og konflikt. Vi siger derfor: Det er enhver muslimsk pligt, indvandrer såvel som indfødt, at respektere lovene i det land man lever i. Det er Islams påbud for sine følgere. Oven i det bør enhver muslim, som lever efter Islams moralske kodeks, være forbilleder i god karakter, selvstændighed, flittighed og en barmhjertighed til sine omgivelser, netop som islams moralske kodeks foreskriver.
  2. Når det er sagt, så kommer det her moralske kodeks i Islam ikke fra den blå himmel. Det kommer netop fra Koranen. Så de muslimer, som vælger at leve efter Koranens værdier, er borgere som stræber efter at være lovlydige, proaktive velsignelser for deres omgivelser. De som ikke gør og som begår kriminalitet og lignende adfærd, lever i modstrid til Koranens læring og etik. Det er et problem - islamisk og samfundsmæssigt - og er noget, som skal løses.

Men at leve efter Koranen, og gøre den til sit etiske kompas, i tråd med den etablerede fortolkningstradition i Islam, er ikke en trussel mod Danmark. Det er en styrke. At leve efter Koranens etik kan skabe lovlydige, flittige, selvstændige og visionære borgere, der ikke stiller sig tilfreds med status-quo, men som hele tiden jagter en ny moralsk milepæl. Det udelukker aldrig at leve efter Grundloven.

Politikere bør derfor droppe de her overfladiske slogans, som tager danskerne for nar, og stoppe med at bruge loyalitet til Koranen som udtryk for illoyalitet mod Grundloven. Danske muslimer må aldrig acceptere den her binære fremstilling, som reducerer deres tilstedeværelse til "for os eller imod os", bare fordi man prioriterer Koranen højest i sit liv.

Det Islamiske Trossamfund
09-02-2021
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Pressemeddelelse: Drab og fordomme - Nice, Kabul og Wien

Skrevet af DIT den .

Det Islamiske Trossamfund udtrykker solidaritet og fordømmelser over den blodige uge i Nice, Wien og Kabul begået af ekstremister.

Vores tanker går til ofrene. Foran os er et vigtigt stykke arbejde i at forebygge denne type bestialskhed og ekstremisme. En stor del af vores arbejde består i at formidle Islam for det balancerede og livsbekræftende verdenssyn det er, og vi udtrykker derfor vores modstand til denne voldsadfærd.

Det bekymrer os samtidigt at se landets statsminister omringet af tydeligt inkompetente rådgivere, når hendes fordømmelse falder på "islamisk terrorisme". At koble terrorisme til Islam er ikke et nyt kneb, men ikke desto mindre uærligt og uanstændigt, særligt når det kommer fra en statsleder. Det reproducerer en stereotyp om at vold er en indgroet del af Islam. Det er en falsk præmis, og vi ser gerne, at statsministeren stopper med at reproducere den type propaganda.

Pressemeddelelse

Skrevet af DIT den .

Inna lilLahi wa inna ilayhi raji'un. Sandelig tilhører vi Allah, og sandelig til Ham er vores tilbagevenden.

Vores dybeste medfølelse med Dansk Islamisk Center, deres personale, frivillige og moskégængere, i forbindelse med nedbrændingen af deres bygning. Der er ingen meldinger om tilskadekomne fra moskéen eller de omkringliggende kontorer. AlhamduliLlah.

Bygningen husede et af Allahs Huse, som samlede folk på tværs af forskelligheder, dog med det samme formål om at tilbede vores Herre (ﷻ) igennem bøn, ophøjelse og lovprisning, fællesskab og vidensdeling, ægteskab og fællesspisning, ihukommelse og meget mere; fællesnævneren er kærlighed og spiritualitet, og troen på én Skaber.

Moskéen er et helligt og åndeligt samlingspunkt, hvor vi kan puste lettet ud og finde ro i den ellers hektiske og travle hverdag. Her tager vi en dyb indånding og genvinder noget livsenergi fra vores styrkede tro, som resultat af ihukommelsen af Den Barmhjertige, før vi træder ud i den travle hverdag igen.

Vi beder Allah (ﷻ) om at erstatte det med hvad der er bedre. Allahumma ameen.

Flere artikler ...

Når du besøger www.wakf.com bliver der lagt cookies på din computer, tablet eller mobiltelefon. Vi bruger cookies til webanalyse og statistik, så vi kan se, hvordan brugerne anvender hjemmesiden. Formålet er løbende at kunne optimere, videreudvikle og forbedre hjemmesiden. Statistikken bliver udelukkende brugt til vores interne brug.