Fajr 03:54 | Shuruq 05:29 | Dhuhr 13:20 | Asr 17:24 | Maghrib 21:01 | Ishaa 22:32 (Mere...)

Status på vores 9 mio. kroners indsamling til udvidelse af moskéen

kr. 9.000.000
donation thermometer
donation thermometer
kr. 8.365.632
donation thermometer
93%
Opdateret
8-7-2022

De artikler, som wakf.com bringer under sektionen Nyheder er taget fra danske aviser og afspejler ikke nødvendigvis DIT's holdninger.

SWIPE FOR SADAQAH

Skrevet af DIT den . Sendt til Nyheder

Det Islamiske Trossamfund, som bedst kendes under navnet Wakf, er et af Nordens største religiøse centre og moskéer, AlhamduliLlah.

Vi har et utal af udbud og aktiviteter, og besøges ugentligt af tusindvis af unge og ældre muslimer. Hver uge har vi også besøg af ikke-muslimer, herunder fra skoler og gymnasier mv., ofte hundredevis af personer ugentligt.

Det er en velsignelse fra Allah, at vi har så stor interesse og samtidigt hænderne til at løfte arbejdet. Vores projekter og udbud er i konstant udvikling og nye idéer lanceres årligt. Gang på gang løber vi dog ind i en begrænsning hvad angår plads, fordi der er så stor efterspørgsel, og er nødsaget til at afvise tilmeldte til vores udbud og aktiviteter pga. pladsmangel.

Det kan man sige er et “luksusproblem,” men ikke desto mindre, så er der brug for yderligere udvidelse, så vi kan rumme flere af vores unge og ældre, muslimer og ikke-muslimer.

Endnu værre er det, når de bedende skal stå udenfor i regn og sne. Eller når vi skal lukke et lokale af fordi vand drypper ned igennem taget.

Kvaliteten af vores bygninger og faciliteter har ligeledes været en stor udfordring længe, især når man tager den ivrige brug i betragtning. Det er vigtigt for os, at vi kan tilbyde bedre rammer for de besøgende muslimer og ikke-muslimer, og efterlader dem med en god oplevelse, som er Allahs Hus værdigt.

Det er mindst ligeså vigtigt, at vi, som muslimer, viser vores unge, at der er et bedre alternativ her, som tiltaler dem på både indhold og fysiske rammer, og vi in shaa Allah kan sige ja til flere som ansøger og tilmelder sig vores mange udbud.

Der er dog gode nyheder, AlhamduliLlah.

Først, så kan vi fortælle, at vi allerede er i gang, og tidligere indsamlinger har hjulpet os med købe en bygning, som vi er i færd med at renovere og slutte til den eksisterende bygning.

Dernæst kan vi nu røbe, at kommunen, op til Ramadan, har godkendt vores plan for renovering og udvidelse, så vi endelig kan komme i gang, men selv godkendelsen har en udløbsfrist, så vi har travlt.

Renoveringen og udvidelsen vil bl.a. resultere i:
* Plads til min. 400 ekstra bedende
* Plads til undervisning af flere hundrede personer
* Nyt tag
* Komplet fornyelse indendørs
* Nye toiletter
* Komplet renovering af den udvendige del af bygningen, herunder ny facade
* Handicapvenlighed indtænkt i alle bygningerne
* Nye og moderne wudhu-faciliteter
og meget andet.

Wakf er, som bekendt, muslimernes eje. Vi er et fællesskab for alle muslimer, uagtet etnisk tilhørsforhold. Som et fundamentalt princip, så er vi uafhængige, uden tilknytning eller støtte fra statslige organer.

Det betyder også, at det altid har været et fælles bidrag, både økonomisk og på anden vis, som har resulteret i vedligeholdelse og opblomstring af Wakf.

Vi lancerer derfor en indsamlingskampagne i håb om, at vi som muslimer kan samles om at udvide og renovere vores alles moské, så vi kan rumme jer, jeres familier og børn i mange år frem in shaa Allah, og yderligere styrke vores kald til Islam og muslimer i Danmark.

MobilePay: 96 06 94

Kontonr.: 6266212400
Reg.nr.: 5501

Når du besøger www.wakf.com bliver der lagt cookies på din computer, tablet eller mobiltelefon. Vi bruger cookies til webanalyse og statistik, så vi kan se, hvordan brugerne anvender hjemmesiden. Formålet er løbende at kunne optimere, videreudvikle og forbedre hjemmesiden. Statistikken bliver udelukkende brugt til vores interne brug.