Fajr 04:54 | Shuruq 06:55 | Dhuhr 13:07 | Asr 16:13 | Maghrib 19:08 | Ishaa 21:01 (Mere...)

Status på vores 9 mio. kroners indsamling til udvidelse af moskéen

kr. 9.000.000
donation thermometer
donation thermometer
kr. 8.855.700
donation thermometer
98%
Opdateret
30-8-2022

Det Islamiske Trossamfund undrer sig også...

Skrevet af MPU, Medie- og politikudvalg den .

Det Islamiske Trossamfund undrer sig over ødelæggende insinuationer og mangel på konstruktiv dialog fra offentligheden

I DIT har vi med stor bekymring fulgt den seneste tids debat, hvor et hylekor af særdeles opportunistiske politikere er tiltaget i sådan en grad, at dette nu også er smittet af på (som udgangspunkt) såkaldte neutrale offentlige myndigheder såsom vores politi.

Vi stiller os uforstående overfor hele dette krævende og opslidende "tag afstands"-mantra, som er i den grad indpakket i populisme og mistro, at vi som anstændige danske muslimske borgere forbeholder os retten til at stå af.

Vi anser det derfor som decideret populistisk manipulation, når man så ser udtalelser fra politikere såsom:

»Jeg skal ikke gøre mig klog på, om Islamisk Stat har infiltreret Islamisk Trossamfund og Muslimernes Fællesråd. Men det forekommer da højest besynderligt, at de to organisationer ikke er mere klare i spyttet,«

»Hvis ikke muslimernes organisationer her i landet snart får taget bladet fra munden, kan man jo ikke tolke det i anden retning, end at man tier og samtykker om Islamisk Stats hærgen i Irak og Syrien og organisationens undergrundsvirksomhed i Danmark.«

»Den ganske almindelige muslimske indvandrer i Danmark har da behov for at vide, hvor deres organisationer står henne i debatten om IS.«

For i flere dage har DIT's officielle udmelding om IS været at finde på trossamfundets hjemmeside. Frit og kvit for alle at læse. Denne udmelding er i allerhøjeste grad også en skrivelse, som kan vejlede de danske muslimer.

Vi tager afstand.

Ja, vi gør. Vi tager afstand fra, at der bliver kastet grums på et integrationsarbejde, som DIT har udført i nu over 20 år. Et hårdt arbejde med folkeoplysning, få unge væk fra gaderne og bag skolebænken, få mobiliseret sine medlemmer til valgdeltagelse, mangeårig tradition for Åbent hus, rundvisninger i moskéen, foredragsvirksomhed, samarbejde med offentlige myndigheder, dialog med politikere, mv. Og ikke mindst undervisning i anerkendt islamisk lære for netop at bekæmpe radikale og ekstremistiske strømninger blandt unge danske muslimer.

Som en seriøs organisation tager vi derfor især afstand fra at blive benyttet som brikker i dette grimme og manipulative spil, som de danske politikere hver gang spiller mere intensivt, når et nyt folketingsvalg lurer rundt om hjørnet. Vi hilser den konstruktive dialog velkommen.

Ja, vi hilser sandelig også en demonstration mod IS velkommen, såfremt vi som dansk muslimsk organisation med vægtig stemme i integrationsdebatten bliver anerkendt som en oprigtig ressource, og at offentligheden vil os på baggrund af en seriøs og konstruktiv dialog fremfor opportunt manipulerende mudderkastning fra visse politikeres side eller at myndigheder såsom politi henvender sig til os gennem sensationspressen fremfor at gribe røret og ringe til os.

Alt andet er useriøst og uansvarligt og vil på ingen måde kunne komme en evt. radikaliseringsproblematik til livs. Især ikke hvis vi skal stå sammen fælles som danske borgere med respekt for hinanden og arbejde for fredelig sameksistens i vores alles samfund.

Når du besøger www.wakf.com bliver der lagt cookies på din computer, tablet eller mobiltelefon. Vi bruger cookies til webanalyse og statistik, så vi kan se, hvordan brugerne anvender hjemmesiden. Formålet er løbende at kunne optimere, videreudvikle og forbedre hjemmesiden. Statistikken bliver udelukkende brugt til vores interne brug.