Fajr 04:54 | Shuruq 06:55 | Dhuhr 13:07 | Asr 16:13 | Maghrib 19:08 | Ishaa 21:01 (Mere...)

Status på vores 9 mio. kroners indsamling til udvidelse af moskéen

kr. 9.000.000
donation thermometer
donation thermometer
kr. 8.855.700
donation thermometer
98%
Opdateret
30-8-2022

Måske derfor er muslimske organisationer tavse?

Skrevet af MPU, Medie- og politikudvalg den .

Forleden blev en jødisk skole på skammelig vis udsat for hærværk. I denne forbindelse udtalte næstformand for det jødiske samfund Jonathan Fischer til Politiken, at han tog skarpt afstand fra, at han som dansker skulle stilles til ansvar for det, der sker i Mellemøsten.

Sådan har danske muslimer det også. Som danske muslimer tager vi også skarpt afstand fra at blive stillet til ansvar for det, der sker i Mellemøsten.

Ydermere udtalte Jonathan Fischer, at det for mange var svært at forstå, at danskere, der tilhører den jødiske tro, ikke har lod eller del i det, der sker mellem Israel og Gaza.

Ligeledes finder vi det også enormt problematisk, at det for den samlede danske presse, samt Karen Jespersen og andre populistiske politikere har været svært at forstå at danskere, som tilhører den muslimske tro, IKKE har lod eller del i det, der sker i Irak og Syrien.

Ingen dansk journalist med respekt for sig selv kunne drømme om at henvende sig til det jødiske samfund i Danmark for at få en officiel udmelding om Israels udenrigspolitik i Gaza. Ej hellere kunne nogen drømme om at tage kontakt til den russisk ortodokse kirke i Danmark for at få en kommentar til prorussiske separatisters gerninger i Ukraine, samt nedskydningen af passagerfly og andre tragedier i regionen. Og er Buddhistisk Forum i Danmark blevet spurgt om gerninger begået mod Rohingya-folket i Myanmar?

Set i lyset af ovenstående er det derfor et grænseløst irritationsmoment, når man som dansk muslim gang på gang og fuldstændigt under bæltestedet skal stilles til ansvar og stå ”skoleret” i forbindelse med udenlandske fænomener såsom Boko Haram, IS og lignende sygeligheder, blot fordi de angiveligt skulle være ens trosfæller.

I DIT har vi i mange år beskæftiget os med integrationsfremmende arbejde i form af god dialog med kommune, brandvæsen, politi, forskellige sociale institutioner, årligt Åbent Hus, rundvisninger, uddannelsesmesser, debataftener med politikere, oplysning om valgdeltagelse mv.

I DIT er vi danske muslimer, som har valgt et liv i Danmark.

Vi bidrager hjertens gerne til et godt og konstruktivt samarbejde med offentlige instanser og stiller os gerne til rådighed, såfremt pressen ønsker udtalelser i et ekspertisemæssigt øjemed, hvad angår vores egne interesseområder, og hvordan vi i fællesskab kan hjælpe hinanden mod en gensidig respektfuld sameksistens.

Men vi vender os mod en ensidig populistisk eksklusionspolitik, der har til hensigt at miskreditere danske muslimske borgere, hver evig og eneste gang når der tusinder af kilometer væk foregår hændelser, hvor vi afkræves afstandtagen.

For rent principielt bør dette i anno 2014 være underforstået.

Så måske derfor er vi tavse.

Når du besøger www.wakf.com bliver der lagt cookies på din computer, tablet eller mobiltelefon. Vi bruger cookies til webanalyse og statistik, så vi kan se, hvordan brugerne anvender hjemmesiden. Formålet er løbende at kunne optimere, videreudvikle og forbedre hjemmesiden. Statistikken bliver udelukkende brugt til vores interne brug.