Fajr 04:54 | Shuruq 06:55 | Dhuhr 13:07 | Asr 16:13 | Maghrib 19:08 | Ishaa 21:01 (Mere...)

Status på vores 9 mio. kroners indsamling til udvidelse af moskéen

kr. 9.000.000
donation thermometer
donation thermometer
kr. 8.855.700
donation thermometer
98%
Opdateret
30-8-2022

Gaza, verdens største fængsel - Såret der ikke vil lukkes og tårerne der for længst er tørret ud

Skrevet af DIT, D.I.T den .

Alt imens vi vidner en massakre på den palæstinensiske befolkning i Gaza og alt imens vi vidner tavse demokratier i Vesten, bliver vi nødt til at stoppe op og sætte tingene lidt i perspektiv for at forstå, hvad vi er oppe imod og hvad vi kan gøre. Konflikten har efterhånden stået til i mange år og skal vi til at evaluere på konflikten i dag, så tegner der sig et klart og tydeligt billede af ”det eneste demokrati i Mellemøsten” – Israel.

Israelere kan besøge 144 lande (herunder hele EU) enten visumfrit eller ved at få visumudstedelse ved ankomst. Det er en bevægelsesfrihed ikke engang EU-landene kan hamle op med. Det såkaldte indre marked mellem EU-landene sikrer fri bevægelighed for personer, serviceydelser, varer og kapital. Selve optagelsen af et land i EU er dog et forhindringsløb uden lige. Overvinder du en forhindring, dukker der automatisk 10 nye op. Det kan Tyrkiet bevidne i mere end én forstand. For den israelske besættelsesmagt derimod så forlyder der ingen handels- eller toldbarrierer og de nyder derfor godt af en samhandel med hele EU på sammenlagt 33 milliarder euro. Selvfølgelig er der ingen krav om mærkning på varer, der er produceret i Israel, for så vil forbrugerbevægelsen i samtlige EU-lande have mulighed for at vælge, om de vil købe varer produceret af en besættelsesmagt eller ej. Mon ikke den reelle folkeopinion vil komme til udtryk i det scenarie?  Israelernes goder er mange, men hvilke goder nyder palæstinenserne i ”det eneste demokrati i Mellemøsten”?

Udover at Gaza jævnligt oplever regulære likvideringer med sofistikerede våben fra besættelsesmagtens side, så er Gaza også et fængsel med minimal bevægelsesfrihed. Gaza er et regulært fængsel, hvor man har stuvet 1,7 millioner folk sammen og kun tillader dem et vandforbrug på 17 liter vand pr. person, en israeler bruger til sammenligning 70 liter vand. Ydermere så har Israel de sidste mange år tilbageholdt palæstinensisk kapital (som om det ikke var nok at besætte dem, udrense dem etnisk, ydmyge dem i deres eget land med konstante Checkpoints Charlie), samtidig med at samhandlen og befolkningen stille og roligt kvæles.

Tre israelske teenagere kidnappes og uden bevis peger besættelsesmagten fingre af den eneste demokratisk valgte regering i Mellemøsten. Meget bekvemt glemmer vi faktisk, at Hamas blev demokratisk valgt ind i både Vestbredden og Gaza, men hverken EU eller USA vil acceptere det demokratiske valg, i stedet henlod de sig til de ældgamle mekanismer med ”divide-and-rule”. Som om det ikke var nok tab af liv, så blev en anden uskyldig teenager brændt levende af en gruppe israelere og før det blev Gaza udsat for overgreb igen-igen. Al denne uretfærdige og ensidige handlemåde kan kun tyde på én ting og det er noget vi, i Europa, bliver nødt til at forholde os til.

Israel er ikke interesseret i fred og Israel har en stor interesse i at trække tiden ud. Den anderkendte journalist, der skriver for Haaretz Gideon Levy, skriver direkte, at han ikke kan finde på flere undskyldninger for Israel. Det står nu klart for ham og mange andre, at den israelske besættelsesmagt ikke på nogen måde har haft den mindste intention om at etablere varig fred med palæstinenserne. Tværtimod, besættelsesmagten er mere blodtørstig end nogensinde før og skyr ingen midler, når de folder deres militærmaskine ud på civilbefolkningen.

Spørgsmålet der tvinger sig på er, hvornår åbner EU øjnene for, hvad der sker? Sydafrika var et klart tilfælde og de havde Mandela. Den israelske besættelsesmagt har vist samtlige tegn på krigsforbrydelser, anskaffelse af masseødelæggelsesvåben, etnisk udrensning, ulovlig brug af hvid fosfor, utallige brud på menneskerettigheder og samtlige konventioner, ulovlig besættelse af land, ulovlig udnyttelse af besat land osv. Danmark gik ind i Irak med en snert af en formodning om masseødelæggelsesvåben, samtidig med at Irak var under en halsbrækkende boykot. Imens ser vi, at den israelske besættelsesmagt nyder godt af frihandelsaftaler, fri bevægelighed af varer, personer, serviceydelse og kapital. Er besættelsesmagten et nyt EU-medlemsland? Som minimum burde besættelsesmagten rammes af en international boykot og det skal ske hurtigst muligt. Ellers er det tavse demokrati meddelagtige i en af menneskehedens værste krigsforbrydelser i moderne tider.

 

Når du besøger www.wakf.com bliver der lagt cookies på din computer, tablet eller mobiltelefon. Vi bruger cookies til webanalyse og statistik, så vi kan se, hvordan brugerne anvender hjemmesiden. Formålet er løbende at kunne optimere, videreudvikle og forbedre hjemmesiden. Statistikken bliver udelukkende brugt til vores interne brug.