Fajr 04:54 | Shuruq 06:55 | Dhuhr 13:07 | Asr 16:13 | Maghrib 19:08 | Ishaa 21:01 (Mere...)

Status på vores 9 mio. kroners indsamling til udvidelse af moskéen

kr. 9.000.000
donation thermometer
donation thermometer
kr. 8.855.700
donation thermometer
98%
Opdateret
30-8-2022

Ungdomskriminalitet - Forord

Skrevet af Ahmad Abu-Laban den .

Statistikkerne afslører, at kriminalitet begået af unge etniske minoriteter (muslimer) i Danmark er stadig stigende. Tallene er dobbelt så høje sammenlignet med kriminalitet begået af unge danskere.

 

Selvom det er meningen at muslimske familier burde holde mere sammen, sammenlignet med en typisk europæisk familie hvor begge forældre har formodentlig arbejde og næsten ingen tid til børnene. Kriminalitet er et velkendt fænomen i alle lande. En række sociale rådgivere, psykologer, politiet m.fl. er blevet sat i gang med at studere eller undersøge denne frygtelig situation.

 Enhver er bekendt med hovedårsagen og udviklingen af problemerne med kriminaliteten. Hvis et uskyldigt barn lider af en identitetskrise, eftersom han er opvokset mellem to kulturer, hvor han ingen opmærksomhed og omsorg får fra begge kulturer, kommer han til at udtrykke sin vrede og mishag gennem vold.

 Selvom forskere er enige om årsagerne og diagnoser, der forårsager kriminalitet blandt unge, er der dog uenighed hvad angår behandlingen/løsningen pga. den anderledes baggrund og kultur de unge kriminelle muslimer kommer fra.

 Vi i Det Islamiske Trossamfund (DIT) var tidlig klar over problemet og har følgelig taget initiativet.

 Vores politik er baseret på følgende tre punkter:

 Først og fremmest sørge for, at den unge får mulighed for at omgås et godt miljø, hvad han ikke fik fra både sin uvidende forældre/familie og de danske institutioner, som ikke har været i stand til at støtte ham. I DIT vil den unge få mulighed for at komme i kontakt med mange voksne mennesker (omkring 700 til fredagsbønnen). Der vil være sandsynlighed for, at han møder en god moden muslim, som vil kompenserer ham med den kærlighed og omsorg, han mangler at få.

 Vi vil gerne tilbyde en passende religiøs og kulturel uddannelse, som vil hjælpe den unge til at skabe sin egen personlighed og (gen) opnå selvrespekt.

 Få den unge til at udnytte de talenter og evner han er i besiddelse af på en positiv måde ved at deltage i de aktiviteter, som er opført i DIT. Det er et fundamentalt behov ethvert menneske har ret til at få dækket. Desuden vil han være i fællesskab med venner, som er opvokset i et sundt og stabilt miljø.  Til den dag i dag er danske psykologer, sociale rådgivere m.fl. ikke overbevist om den religiøse fremgangsmåde, da de selv ikke har en lignende/religiøs baggrund. Trods dette er vi fast besluttet på at fortsætte med vores plan og gennemføre vores mål på egen hånd eller ved at samarbejde med andre institutioner, hvis det er muligt.

 Følgende er relevant for emnet: Da det er Guds vilje, at Islam er det barmhjertige budskab til menneskeheden uanset farve, tro eller samfundsklasse, og da Quranen siger "og Vi har udelukkende sendt dig (profeten Muhammed) som en barmhjertighed for alverden" (21 :107), vil hverken økonomiske omkostninger eller svære bestræbelser forhindre os i at opnå vores mål med Guds nåde og redde de unge fra stoffer, kriminalitet og vold samt hjælpe dem med at finde stabilitet og lykke.

 

Når du besøger www.wakf.com bliver der lagt cookies på din computer, tablet eller mobiltelefon. Vi bruger cookies til webanalyse og statistik, så vi kan se, hvordan brugerne anvender hjemmesiden. Formålet er løbende at kunne optimere, videreudvikle og forbedre hjemmesiden. Statistikken bliver udelukkende brugt til vores interne brug.