Fajr 03:18 | Shuruq 04:36 | Dhuhr 13:12 | Asr 17:34 | Maghrib 21:37 | Ishaa 22:50 (Mere...)

Status på vores 9 mio. kroners indsamling til udvidelse af moskéen

kr. 9.000.000
donation thermometer
donation thermometer
kr. 7.685.039
donation thermometer
85%
Opdateret
14-5-2022

Den etniske udrensning i Myanmar

Skrevet af Imran Shah, Talsmand For DIT den .

Det lader til, at der i disse dage i offentligheden både blandt politikere, menneskerettighedsforkæmpere og pressen, hersker en art "grå stær". En sygdom der medfører at synet i udpræget grad bliver sløret og kun kan skimte konturer, mørke og lys. Den ramte person kan ikke rigtigt forholde sig til omgivelserne, og har svært ved at skelne farver og denne tilstand forværres år for år. Sådan kan vi nøgternt konstatere, at forholdet er blevet imellem den danske offentlighed og den etniske udrensning i Myanmar.


 Med frigivelsen af Aung San Suu Kyi og hendes indtræden som ny præsident burde hun af alle mennesker vide, hvordan det er at blive forfulgt på alle måder. Men istedet for ser hun kynisk og passivt til sammen med landets sikkerhedstjeneste, alt imens tankbilerne står i kø for at påfylde brændbar væske, fordi de ikke hurtigt nok kan brænde Rohingya-minoritetens landsbyer og ejendele af i provinsen Rakhine. Ydermere ser hele verden til passivt imens minoriteten bliver slagtet som dyr og hundredetusinder er sendt på flugt.

 Det er en konflikt der er til at tage og føle på og Human Rights Watch dokumenterer den etniske udrensning af Rohingya-muslimer i Myanmar. Ethvert menneske ved deres fulde fem ville naturligvis indføre sanktioner imod sådan et repressivt styre. Men istedet ser vi en kraftig opfordring fra den nuværende regering med Statsministeren i spidsen for virksomheder som Arla Foods, Grundfos, Novo Nordisk, FLS Smidt og Haldor Topsøe, om at åbne helt op for sluserne i samhandlen med Myanmar. Ydermere er udviklingsbistanden fordoblet i 2012 til 100 mio. danske kroner og EU har indstillet de fleste sanktioner. Det er ganske ufatteligt når Udviklingsminister Christian Friis Bach har gjort det til sit varemærke at øremærke udviklingsbistand med fokus på blandt andet menneskerettigheder og overholdelse heraf.

 Et lyspunkt er der dog at sige om det danske bidrag i denne konflikt og det er den nylige rejse til Myanmar med Folketingets Præsidium. Især er det prisværdigt at Folketingets formand Mogens Lykketoft gjorde sit ved at besøge delstaten Rakhine og tilse med egne øjne, hvordan Rohingya-muslimernes forhold er i de mange flygtningelejre. Vi kan kun håbe på, at dette vil skabe en øget bevidsthed om hvad der foregår bag facaden på præsidentpaladset og det som bekendt intet mindre end en etnisk udrensning. 
 
Af: Imran Shah / 27 April 2013 0:27
Kilde: Det Islamiske Trossamfund i Danmark Når du besøger www.wakf.com bliver der lagt cookies på din computer, tablet eller mobiltelefon. Vi bruger cookies til webanalyse og statistik, så vi kan se, hvordan brugerne anvender hjemmesiden. Formålet er løbende at kunne optimere, videreudvikle og forbedre hjemmesiden. Statistikken bliver udelukkende brugt til vores interne brug.