Fajr 06:14 | Shuruq 08:23 | Dhuhr 12:24 | Asr 13:54 | Maghrib 16:15 | Ishaa 18:18 (Mere...)

Status på vores 9 mio. kroners indsamling til udvidelse af moskéen

kr. 9.000.000
donation thermometer
donation thermometer
kr. 3.440.750
donation thermometer
38%
Opdateret
1-1-2022

Forsvarsministeren, appelsiner og EU

Skrevet af Imran Shah, Talsmand For DIT den .

EU er lige blevet given den prestigefyldte pris for exceptionelt fredsarbejde. Tillykke med det. Prestigefyldt nå ja det skal måske tages med et gran salt efter, at den udømte krigsforbryder Henry Kissinger, for hans forbrydelse i Vietnam med konsekvens for millioner af uskyldige menneskeliv, fik den og Barack Obama. Sidstnævnte er som bekendt involveret i to krige mod Irak og Afghanistan og optrapper til stadighed sine drone-angreb med hele bryllupsmiddage og begravelser som bombeføde.

Nu er turen så kommet til EU, hvor Angela Merkel har nyligt har solgt nukleare ubåde til Israel med meget løse betingelser og hvor EU generelt har tænkt sig at optrappe handelssamarbejdet med Israel. Hvor det efterlader "værdien" af en sådan udnævnelse er der ingen tvivl om. Kriterierne skulle måske ændres til at inkludere, hvem der kan slå flest mulige mennesker ihjel på den mest mulige sofistikerede måde.


 Indenfor EUs grænser er der enighed om, at produkter produceret på besat jord - officielt. Men hverken forsvarsministeren eller andre af forsvarsordførerne fra de danske partier var bevidste omkring dette våbenkøb til brug for bombning i et arabisk land. Det efterlader en dårlig eftersmag af usandheder. Især når det sammenlignes med køb af appelsiner. Gad vide hvad den danske statsborger Andreas, som her i klippet modtager en kulturel betinget gave af en israelsk oberst, tænker over forsvarsministerens udtalelser om, at ja bomber er ligesom at købe appelsiner. http://www.youtube.com/watch?v=dEQSs3Y2lgE . Gad vide om han tænkte ligesom millioner af andre uskyldige civile i de besatte områder når de smagte på en geværkolbe, om det var smagen af appelsiner de lige fik slået op i smagsløgene?

 Israelske firmaer ikke det samme som den israelske stat? Israel er en helt unik besættelsesmagt i den henseende. Da USA blev udspioneret af israelske firmaer blev den nationale sikkerhedsorganisation involveret og israelske ledere blev draget til ansvar for dette og de vedkendte sig det ansvar. 60 israelere er siden blevet anholdt og fængslet for spionage siden 11. september 2001. Grænsen imellem israelske firmaer og Israel er mere flydende end hvad Forsvarsministeren giver udtryk for. Forståeligt nok, da man fra EUs side ønsker en større samhandel med Israel. Men menneskerettighedskrænkelserne forsvinder ikke ud af syne, fordi man handler mere sammen. Det der slår i øjnene er derimod de kontinuerlige krav om menneskerettighedsforbedringer i Tyrkiet som betingelse for optagelse i EU og for videre optrapning af handelssamarbejdet. Hvorfor denne forskel? Tyrkiet har ingen mur, der har Apartheid som rollemodel i arkitekturen. Tyrkiet har ikke uretmæssigt besat et stykke land, hvorfra dets folk bliver dræbt, tortureret og etnisk udrenset.

 Hvilket opråb ville der ikke have været tilstede, hvis den danske stat købte militært udstyr af det tidligere Apartheid-styre i Sydafrika, men undskyldte sig med at det jo bare eksotiske frugter? Der ville have været en diskussion om etisk forsvarligt indkøb og nødvendigheden af ikke at støtte undertrykkende regimer økonomisk og suspendere alle handelsforbindelser. EUs 500 millioner forbrugere står for 60% af Israels totale handel og det andet største eksportmarked efter USA. Vores opfodring fra Det Islamiske Trossamfund er, at revurdere de danske handelsaftaler med Israel indtil de overholder internationale menneskerettigheder og sørge for at gå videre med dette i EU regi. Lykkes det at samle ønsket om mission kunne det være, at Nobels Fredspris gav mere mening. Lige nu ser det ud som at eliten kan pege på den og påberåbe sig god samvittighed trods flere europæiske landes involvering i både Irak og dernæst Afghanistan 

Af: Imran Shah / 14 Oktober 2012 0:21  
Kilde: Det Islamiske Trossamfund i Danmark 

Når du besøger www.wakf.com bliver der lagt cookies på din computer, tablet eller mobiltelefon. Vi bruger cookies til webanalyse og statistik, så vi kan se, hvordan brugerne anvender hjemmesiden. Formålet er løbende at kunne optimere, videreudvikle og forbedre hjemmesiden. Statistikken bliver udelukkende brugt til vores interne brug.