Fajr 04:54 | Shuruq 06:55 | Dhuhr 13:07 | Asr 16:13 | Maghrib 19:08 | Ishaa 21:01 (Mere...)

Status på vores 9 mio. kroners indsamling til udvidelse af moskéen

kr. 9.000.000
donation thermometer
donation thermometer
kr. 8.855.700
donation thermometer
98%
Opdateret
30-8-2022

Kan man velsigne uretfærdighed og undertrykkelse?

Skrevet af DIT den .

Set i lyset af Forsvarsminister Nick Hækkerups accept af feltpræsternes velsignelse af danske soldater på mission i Afghanistan kan man ikke lade være med at undre sig over, hvad de danske soldater egentlig er blevet velsignet til? Gad vide med hvilken autoritet feltpræster kan velsigne, at afghanske civile bliver mishandlet, at de udleveres til tortur og at danske soldater er delagtige i en krig hvor smart-bomber kun er et mærkat på siden af bomben?

Gad vide hvad de danske soldater tænker, når deres amerikanske kollegaer danner death-squads, der kører rundt og dræber civile afghanere på må og få for derefter at plante våben på dem? At det er kommet frem at amerikanske soldater urinerede på døde afghanere er godt, men helt sikkert kun toppen af isbjerget.

 Gad vide om de tænker, halleluja, jamen feltpræsten (eller krigspræsten) siger god for det og han har tilmed smidt hjemmelavede bomber imod dem, og nu har selveste vores Forsvarsminister givet grønt lys, så til side med alt andet moralprædiken!

 Forsvarsministeren og regeringen burde hellere fokusere på at trække de danske soldater hjem hurtigst muligt, fordi der udkæmpes en krig med en stigende modstand fra civilbefolkningen. At have ondt af de danske 25 årige unge kvinder og mænd, der drager afsted i krig er én ting. Men hvor er dét at have ondt af de, der dør og dræbes uskyldigt gang på gang. Danskere opfattes i stigende grad som værende bødler, og Danmark kommer til at tabe denne krig, fordi Gud er ikke med dem som udfører uret. Tværtimod formaner Gud retfærdighed, barmhjertighed og hjælp til de undertrykte.

 Gud fortæller i Det Sidste Testamente:

 O I som tror! Stå fast besluttet på retfærdighed, som vidne overfor Gud, selv hvis det går imod jer selv, jeres forældre, eller jeres familie, og ligegyldigt om det er (overfor) rig eller fattig, for Gud beskytter dem begge bedst. Følg ikke jeres (hjerters) lyster, hvis nu I skulle afvige. Og hvis I forhindrer retfærdighed eller nægter at udføre retfærdighed, vid da at Gud sandelig er velvidende med alt, hvad I foretager jer." [4: 135]

 Mange relevante og kritiske spørgsmål kan stilles i forhold til godkendelse af feltpræsters aktive involvering i krig og flere af disse spørgsmål er allerede blevet stillet. Der savnes dog fortsat en klar afstandstagen fra Folkekirken og andre embeder, herunder også politiske i forhold til denne praksis. Ét spørgsmål er dog øjensynligt gledet helt i baggrunden, og der er tale om et ikke uvæsentligt spørgsmål, der har med Gud at gøre. Når Gud er med de svage og de undertrykte, med hvilken autoritet kan en feltpræst da tillade sig at velsigne sådanne handlinger? Ikke med Guds autoritet, for Gud hjælper de nødstedte og de lidende. Og hvis ikke det er Guds autoritet, hvis autoritet står da tilbage? Nick Hækkerups autoritet? 
 
Kilde: Det Islamiske Trossamfund i Danmark 

Af: Det Islamiske Trossamfund / 21 Januar 2012 23:8

Når du besøger www.wakf.com bliver der lagt cookies på din computer, tablet eller mobiltelefon. Vi bruger cookies til webanalyse og statistik, så vi kan se, hvordan brugerne anvender hjemmesiden. Formålet er løbende at kunne optimere, videreudvikle og forbedre hjemmesiden. Statistikken bliver udelukkende brugt til vores interne brug.