Fajr 03:54 | Shuruq 05:23 | Dhuhr 13:20 | Asr 17:27 | Maghrib 21:08 | Ishaa 22:32 (Mere...)

Status på vores 9 mio. kroners indsamling til udvidelse af moskéen

kr. 9.000.000
donation thermometer
donation thermometer
kr. 8.365.632
donation thermometer
93%
Opdateret
8-7-2022

Libyen - Shariah eller ej?

Skrevet af Imran Shah den .

Libyen blev med hjælp fra den libyske befolkning og NATO d. 20. Oktober befriet fra Muammar Gaddafi "kongernes konge" og hans undertrykkende styre. Styret var det seneste eksempel på et diktatur, som i årtier undertrykte dets egen befolkning på den mest bestialske og umenneskelige måde.

Islamisk lovgivning taler imod enhver undertrykkelse og imod disse uhyrlige redskaber som Muammar Gaddafi brugte over for civilbefolkningen. Derfor kan det ikke understreges nok i hvor stor grad selve behandlingen af Muammar Gadddafi også var kriminel. Det var beskæmmende og uhyggeligt at være tilskuer til, at Muammar Gaddafi ikke blev stillet for en dommer og dømt efterfølgende. Selvom det ville betyde, at han måske alligevel ville få dødstraffen for alle de mord og overgreb han begik og beordrede til.

 Abû Dharr al-Ghifârî og Mu`âdh b. Jabal fortæller, at Profeten (Guds fred være med ham) sagde: “Frygt Gud ligegyldig hvor du er. Følg en dårlig handling op med en god handling og den vil skygge for den. Og behandl folk på en god måde” [Sunan al-Tirmidhî ]. Vores ærede Profets (Guds fred være med ham) udtalelse står i skærende kontrast i skærende kontrast til hændelserne vedrørende tilfangetagelsen og den efterfølgende behandling af Muammar Gaddafi. Samtidig sender den libyske befolknings kamp imod undertrykkelsen et meget stærkt signal til de tilbageværende diktatorer om at tage sig i agt. Det bad vi den herboende generalkonsul meget tidligt i forløbet at gøre og springe fra Gaddafis undertrykkende regime, men konsulen ville det anderledes.

Shariah – Folkets frie vilje
 Begrebet "kongernes konge" blev brugt flittigt og selvbestaltet af Muammar Gaddafi. Men det var selvfølgelig en lodret løgn. I en autentisk beretning kompileret i Sahih Bukhari berettet af Abu Hurayrah (ra): Allah vil afholde Dommedag og Han vil rulle himlen op i Sin højre Hånd og Han vil sige, "Jeg er Kongen", "hvor er verdens konger?". Den titel tilkommer kun Allah og ikke en eller anden ubetydelig dødelig skabning. Den rigtige Konge har også bestemt, hvordan vi mennesker skal leve på denne jord i harmoni med vores omgivelser og med et retfærdigt system af love. Hvis den nu befriede libyske befolkning vælger shariah - hvordan og hvor meget de vil implementere, er deres egen sag og deres eget valg og ingen andres. Alt andet vil være udtryk for foragt for og en grov krænkelse af folks eget frie valg og så er vi lige vidt. Vi må samtidig aldrig glemme, at en del vestlige lande selvfølgelig baner vejen for deres landes firmaer til at opnå lukrative kontrakter i disse lande og her vil det vise sig klogt for den nyvalgte libyske regering at handle med visdom til Libyens fordel og ingen andre.

To sider af samme mønt
 Vi ved godt, hvordan de selvsamme europæiske lande med massive midler støttede både Tunesien og Egypten imens de selvsamme regimer bogstavligt talt slagtede enhver opposition. Overgreb og politisk motiveret mord var hverdag og er det stadig i de tilbageværende regimer. Det blinde europæiske øje vender stadig mod overgrebene og det andet øje er vendt mod virksomhedskontrakter.

 Forhåbentligt vil både Tunesien, Egypten og Libyen vælge det mest retfærdige system til dato at regere med – uden indblanding eller pres fra omverdenen. Så længe det, som det nu ser ud, sker med folkets vilje. Vi vil ikke have endnu en fransk finansieret borgerkrig, der går hen og annullerer et fair valg, blot fordi det islamiske parti opnår majoritet i et demokratisk valg. Vi vil heller ikke se endnu et valg annulleret i Palæstina, hvor det viser sig, at Hamas opnåede flertal i et demokratisk valg. Lad folket tale og bestemme selv. De har været undertrykt nok og de har ikke brug for "gode" hensigter, der lugter af en snert af imperialisme.
 
 
 
Kilde: Det Islamiske Trossamfund i Danmark

Af: Imran Shah / 28 Oktober 2011 1:22

Når du besøger www.wakf.com bliver der lagt cookies på din computer, tablet eller mobiltelefon. Vi bruger cookies til webanalyse og statistik, så vi kan se, hvordan brugerne anvender hjemmesiden. Formålet er løbende at kunne optimere, videreudvikle og forbedre hjemmesiden. Statistikken bliver udelukkende brugt til vores interne brug.