Fajr 03:54 | Shuruq 05:42 | Dhuhr 13:19 | Asr 17:16 | Maghrib 20:45 | Ishaa 22:32 (Mere...)

Status på vores 9 mio. kroners indsamling til udvidelse af moskéen

kr. 9.000.000
donation thermometer
donation thermometer
kr. 8.365.632
donation thermometer
93%
Opdateret
8-7-2022

En ny regering - en ny dagsorden?

Skrevet af Imran Shah den .

Danmark har fået en ny regering og lidt over 8.000 stemmer gjorde udslaget imellem om det skulle være en blå eller rød regering.

Men hvilken betydning vil dette have for muslimer i Danmark og hvad kan vi forvente. Her er, hvad danske muslimer har stået model til det sidste årti med VKO-regeringen. Invasion af Irak med udgangspunkt i usande påstande om masseødelæggelsesvåben. Invasion af Afghanistan som påhængshjul for de amerikanske besættelsesstyrker i en stadig dyrere krig, både hvad angår krigsmateriel og menneskelige omkostninger.

 Med denne ubetingede støtte til den amerikanske krigsmaskine bliver tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen sågar belønnet med en toppost i NATO. Blod på hænderne taler vi ikke om.

 Der har også eksisteret et ensidigt fokus på, hvordan regeringen omtaler danske muslimer og en kedelig mistænkeliggørelse af vores intentioner. Lovforslag som 24-årsreglen, som begrænser alles – ikke kun muslimers – ret til at gifte sig, på trods af at vi i Danmark bryster os af at være liberale. Uforståelig spin på tørklædet og dets indflydelse i det danske samfund til en sådan grad, at forslag om at forbyde tørklædet i visse offentlige stillinger seriøst er kommet på tale.

Regeringen burde måske være mere konsekvent og ikke i første omgang have givet dansk statsborgerskab til kvinder med tørklæder. For hvad er meningen med at give dem dansk indfødsret, og samtidig begrænse deres rettigheder i forhold til den indfødte danske befolkning?

 Børn blev indtil fornyligt udvist uledsaget og til en usikker tilværelse. Der blev kun halvhjertet taget hånd om dette, da pressen - hvad der er tilbage af den kritiske - fik nys om sagerne og fik sat lys på. Ellers ville den afgåede regering stadig have lusket intetanende børn uledsaget ud af landet, som en tyv udfører sit hverv i ly af natten. Det er nogle af de mange ting, som muslimer skal stå model til og tvinges til at acceptere - men det vil aldrig ske. Danske muslimer vil ikke acceptere sig selv som andenrangs borgere i et pseudo-apartheid regelsæt, som den danske regering de sidste 10 år har valgt at konstruere.

 En ny regering er kommet til og vi har fra Det Islamiske Trossamfunds side gjort alt for at opfordre muslimer til at stemme. Danske muslimer stemmer traditionelt til venstre, men ved dette valg har det været endnu mere vigtigt at give sin stemme tilkende. Der har, nok ikke kun fra danske muslimers side, men generelt fra større dele af den danske befolkning været et ønske om ikke at stå til og se Danmark lukke sig mere og mere sammen om sig selv.

 En ny dagsorden kan skimtes og den bemærkes senest ved grænsekontrollen, som nu vil være meget anderledes end den oprindelige mur VKO-regeringen ønskede at opføre.

 Det er for tidligt nu at forudsige, hvordan den danske regering vil forholde sig til de danske muslimer. Men vi håber ikke at se, at danske muslimer skal opleve den marginalisering og udstødelse fra officiel side som hidtil er oplevet. Vi håber heller ikke, at tørklædet eller andre sager skal definere lovforslag specielt rettet mod muslimer, og derfor regner vi som danske muslimer stærkt med et opgør med dem-og-os-distinktionen. Et retfærdigt samfund måles på, i hvor stor en grad majoriteten behandler minoriteten med retfærdighed. Lad os håbe, at vi ikke ser flere børn blive henvist til en uvis fremtid. 
  
Kilde: Det Islamiske Trossamfund i Danmark

Af: Imran Shah / 16 Oktober 2011 3:42

Når du besøger www.wakf.com bliver der lagt cookies på din computer, tablet eller mobiltelefon. Vi bruger cookies til webanalyse og statistik, så vi kan se, hvordan brugerne anvender hjemmesiden. Formålet er løbende at kunne optimere, videreudvikle og forbedre hjemmesiden. Statistikken bliver udelukkende brugt til vores interne brug.