Fajr 03:54 | Shuruq 05:23 | Dhuhr 13:20 | Asr 17:27 | Maghrib 21:08 | Ishaa 22:32 (Mere...)

Status på vores 9 mio. kroners indsamling til udvidelse af moskéen

kr. 9.000.000
donation thermometer
donation thermometer
kr. 8.365.632
donation thermometer
93%
Opdateret
8-7-2022

Vi finder os ikke i religiøs diskrimination

Skrevet af Bettina Meisner den .

Er tørklædedebatten et påskud for visse politikere for at indføre diskriminerende særlove som i 1930’ernes Tyskland, spørger Bettina Meisner, talskvinde i Islamisk TrossamfundEfterhånden er det så sikkert som amen i kirken, at de verbale og nedsættende angreb på muslimer fra visse danske politikere hele tiden dukker op. Man kunne bestemt begynde at betvivle, om den dyrebare og grundlovssikrede ret til frit at vælge/praktisere sin religion i Damnark overhoved har en fremtid. Senest har det endnu engang været tørklædet, de nævnte politikere har brugt som påskud.

Med hvilken ret skulle en patient kunne fravælge behandling af eksempelvis en læge udelukkende fordi vedkommende bærer tørklæde? Eller for den sags skyld bærer andre religiøse symboler? En sådan tanke er komplet uacceptabel og diskriminerende. Læger, sygeplejersker, jordemødre etc. som bærer tørklæde er mindst lige så velkvalificerede og pligtopfyldende som andre ansatte.

Alle har gavn af uddannede muslimske kvinder
Glem ikke, at muslimske kvinder med tørklæder er blevet ansat efter de samme krav og kvalifikationer som ikke-muslimsk personale. Det paradoksale er tillige, at set ud fra et hygiejnemæssigt hensyn er det klart bedre, at personalet i sundhedssektoren bærer tørklæde.

En almindelig holdning er, at skal integrationen lykkes, må de muslimske kvinder uddanne sig og være en del af arbejdsmarkedet, hvilket vi er, og hvilket islam også anbefaler. Men konsekvenserne af de seneste udmeldinger fører ikke til integration, men til kvindeundertrykkelse og arbejdsløshed.

Vi muslimske kvinder vil altid stå fast på retten og behovet for at kunne yde til det danske samfund, hvilket er umuligt, hvis lovgivningen på den side kræver, og på den anden side forbyder.

Religiøs diskrimination er ulovlig
At det både er ulovligt, og menneskerettighedsstridende at krænke dele af befolkningen på grund af religiøs overbevisning, burde være logik for perlehøns: Parabolforbud/sindelagskontrol i boligområder, hvor beboermajoriteten er muslimer. Løgnagtige anklager om, at muslimer hamstrer gratis saftevand/kage på hospitalerne. Tørklæde/arbejdsforbud. Strikse pointsystemer, der skal holde muslimerne væk fra Danmark.

Bevæger visse politikere samfundet imod såkaldt race-/troshygiejne? Er opfordringerne valgflæsk eller et skjult forsøg på at indføre diskriminerende særlove i Danmark, som man gjorde mod jøderne i 1930’ernes Tyskland?

Af: Bettina Meisner - Talskvinde For Det Islamiske Trossamfund / 26 November 2010 23:20

Når du besøger www.wakf.com bliver der lagt cookies på din computer, tablet eller mobiltelefon. Vi bruger cookies til webanalyse og statistik, så vi kan se, hvordan brugerne anvender hjemmesiden. Formålet er løbende at kunne optimere, videreudvikle og forbedre hjemmesiden. Statistikken bliver udelukkende brugt til vores interne brug.