Fajr 05:20 | Shuruq 07:00 | Dhuhr 13:01 | Asr 16:08 | Maghrib 19:01 | Ishaa 20:40 (Mere...)

Udvidelse af moskéen

Udvidelse af moskéen

Det Islamiske Trossamfund har eksisteret siden 1990'erne. I 1996 flyttede vi til Nordvest. Flere generationer er født siden, men moskéen er endnu ikke blevet renoveret eller forstørret for at kunne rumme os og de nye generationer. Du har nu muligheden for at være en del af denne historiske proces, så vi alle kan tilbede Allah ﷻ under de bedst mulige rammer og forhold.

Donér til renoveringen af din og min moské.

MobilePay: 96 06 94

Kontonr.: 6266-212-400

Reg.nr.: 5501

Det Islamiske Trossamfund i Danmark

 

Status på vores 9 mio. kroners indsamling til udvidelse af moskéen

kr. 9.000.000
donation thermometer
donation thermometer
kr. 2.696.133
donation thermometer
30%
Opdateret
27-12-2020

Malik ibn Anas

Skrevet af Oversættelse, Karima Fahim, Bettina Meisner den .

Malik ibn Anas var en meget berømt imam fra Medina, og en stor lærd af hadith og fiqh.

Abu Abdullah – Malik ibn Anas ibn Malik ibn Ameral- Asbahe blev født i Medina i år 93 efter Hidja- kalenderen. Hans slægt kom fra Yemen, men efter at have antaget Islam bosatte hans bedstefar sig i Medina. Malik blev Madinas imam, og en af de berømte i islam. Han fik sin uddannelse i den by, hvor den islamiske religion var i højsædet, og blev undervist af de direkte efterkommere og følgere af vores kære profet Mohammed(fvmh)
 Malik blev født i en velstående familie. Som ikke behøvede at arbejde for at overleve. Malik ibn Anas involverede sig dybt i de islamiske studier og endte med at hellige sit liv specielt til fiqh området. Det fortælles, at han opsøgte og fik sin viden fra over tre hundrede tabi`in (bekendte til sahabah) Malik havde så stor ærefrygt for Muhammads (fvmh) hadiths, at han aldrig reciterede et af dem, eller gav en fatwa uden at være i en tilstand af renhed. (ghusl).

 Ismail ibn abi Uwaiss berettede: ” Jeg spurgte min onkel, Malik, om noget. Han bad mig tage plads, foretog wudu og sagde, la hawlawa la quwata illa billah.”

Han gav aldrig en fatwa uden at sige dette først, da han var fuldt bevidst om, hvilke konsekvenser og resultater en fatwa kunne have. Derfor var det en alvorlig og vigtig handling, som han var yderst forsigtig med, og var han ikke sikker i sin sag, vovede han ikke at udtale sig. Al-Haytham fortalte; Engang var jeg sammen med imam Malik. Han blev stillet fyrre spørgsmål, og på de toogtredive af dem, hørte jeg ham svare; ”Det ved jeg ikke.”
Trods dette var han manden, om hvem imam Shafi sagde; ”Når de lærde bliver nævnt, er Malik stjernen blandt dem.”

Imam Malik har fortalt, at han ikke begyndte at give fatwa, før halvfjerds lærde fra Medina havde bevidnet at han havde kompetence til at gøre det.


 Han er ophavsmand til Hadith samlingen ”al Muwatta” med troværdige Hadith, berettet af profeten Mohammad (fvmh)samt sahabah og deres følgere.

 Imam Malik fortalte, at han viste sin bog til halvfjerds lærde i Medina, at hver eneste af dem godkendte den (Kulluhum watta- ani alayh), så derfor kaldte han bogen for ”Den Godkendte” – Muwatta.

 Det tog Malik ibn Anas fyrre år at sammensætte al Muwatta, han startede med ti tusinde beretninger, men reducerede dem til under to tusinde..

 Som alle andre islamiske lærde, var Malik berømt for sin fromhed og hæderlighed. Han stod gerne modigt op, og var parat til at lide for sin overbevisning.

 Da guvernøren af Medina forlangte, at folk under eds afsigelse indgik alliance med Khalif Mansour, udsendte Malik ibn Anas en fatwa, der ugyldiggjorde denne ed, da den var givet under tvang. Han baserede sin fatwa på denne Hadith ”En skilsmisse under tvang er ikke lovlig” (laysa ala mustakrahain talaq)

 Det resulterede i, at mange mennesker fandt mod til at udtrykke deres negative meninger, men imam Malik blev arresteret og fundet skyldig i trods, hvorefter han blev pisket offentligt.

 Malik ibn Anas` følgere oprettede en fiqh skole- en Madhab, baseret på hans ijtihab, den er kendt som Maliki Madhab. Denne lære spredtes til Nordafrika, Andalusien, dele af Egypten, dele af Syrien, Yemen Sudan, og Irak. I dag er Maliki Madhab mest fulgt i nord - og vest Afrika, Egypten, Sudan og den østlige del af den Arabiske halvø.


 Imam Malik døde i Medina år 179 efter Hidjra - kalenderen, han blev da begravet på den berømte al – Baqie gravplads i Medina.

 

Tags: DSM - Biografier

Islamguide.dk

IslamGuide.dk

Find os på Facebook

wakf facebook

DIT Youtube

wakf tube

Doner med MobilePay

Når du besøger www.wakf.com bliver der lagt cookies på din computer, tablet eller mobiltelefon. Vi bruger cookies til webanalyse og statistik, så vi kan se, hvordan brugerne anvender hjemmesiden. Formålet er løbende at kunne optimere, videreudvikle og forbedre hjemmesiden. Statistikken bliver udelukkende brugt til vores interne brug.