Fajr  05:08  |  Shuruq  06:46  |  Dhuhr  12:22  |  Asr  15:12  |  Maghrib  17:57  |  Ishaa  19:30

Pressemeddelelse: Nyt kulturcenter og moské

Skrevet af DIT, Det Islamiske Trossamfund til .

Det Islamiske Trossamfund vil hermed meddele, at det vil præsentere et forslag til ombygning af den nuværende moské og kulturcenter på Dortheavej i København - oprindeligt en fabrik, der producerede Nordsø-olie - og som vil kunne komme til at spille en kolossal rolle for de fremtidige generationer. I et samfund hvor dialog, åbenhed, inklusion og venlighed er vigtige for alle samfundets medlemmer - på tværs af kulturelle, etniske og religiøse skel - da er det netop vigtigt for et spirende nyt medlem af dette samfund, at det får lov til at manifestere sig udover ord også i bygning. De danske muslimer i Danmark har altid været klare til at yde deres bedste og give tilbage for den hjælp, som de selv har modtaget i sin tid. For at øge denne tilknytning har Det Islamiske Trossamfund været i god og frugtbar dialog med Henning Larsen Architects for netop at skabe et innovativt og kulturberigende design af en moske tolket i nordiske streger og rammer.

Konservative vil have Profet-tegninger på skoleskemaet, S og V afviser

Skrevet af Rasmus Dam Nielsen til .

Religionslærerne vil have muhammedtegningerne i skolebøgerne, og de konservative vil gøre dem til en obligatorisk del af historieundervisning. Men det ser hverken Socialdemokraterne eller Venstre nogen grund til. Undervisningen i demokrati er allerede sikret, mener partierne.

Pressemeddelelse vedrørende overvejelse af forbud af Hizb ut-Tahrir

Skrevet af DIT, Det Islamiske Trossamfund til .

I kølvandet på orkanen ved Krudttønden venter vi fortsat på, at bølgerne lægger sig, så vi kan formå at indstille vores kompas i den rigtige retning og få vendt skibet tilbage på rette humanistiske kurs igen. Mange har – som vanen tro i en akut situation – ageret uden nogen form for rationalitet eller fornuftssans og foreslået et utal af besynderlige initiativer for at kunne fremstå som handlekraftig eller som kaptajnen, der får sin besætning igennem de rørte vande. Forslag, som yderligere antiradikaliseringstiltag og mere overvågning uden retskendelse og uden den mindste evidens for, at det virker, er foreslået. Man luller dog sin befolkning i en falsk søvn, men ender med at lade skibet synke med dem uden måske selv at erkende det.

Ahmad Said Ahmad - Abul Said er gået bort

Skrevet af Bilal Assaad til .

Navn: Ahmad Said Ahmad - Abul Said

Dødsdato: 24-02-2015

Begravelsesdato: 27-02-2015

Janazah: Fredag den 27/02-2015 efter salat-ul zohr

Taazya (Kondolere): DIT - WAKF, Dortheavej 45 - 2400 NV, fredag den 27/02-2015 mellem Maghreb og Ishaa

Dagens begravelse

Skrevet af DIT, Det Islamiske Trossamfund til .

Mange tak til alle de frivillige, der var til stede i dag. Mange tak til alle de bedende, der udviste eftertænksomhed og refleksion. Og sidst men ikke mindst, mange tak til politistyrken for at have stillet mandskab til rådighed og for at sørge for, at dagen forløb fredelig. Jeres indsats er påskønnet.  

Flere muslimer udsat for voldelige hævn-overfald

Skrevet af ML til .

Muslimer bliver spyttet på, slået og får revet tørklædet af: Islamisk Trossamfund melder om klar stigning i antallet af racistisk motiverede overfald efter weekendens skudangreb.

Pressemeddelelse: Spørgsmålene der aldrig stilles, og svarene der derfor ikke kan gives

Skrevet af DIT, Det Islamiske Trossamfund til .

Mange spørgsmål er blevet stillet de sidste par dage, og de fleste går på hvilke tiltag, der nu skal gøres fremover for at undgå sådanne tragiske hændelser. Det muslimske trossamfund er blevet spurgt ud, om hvad de vil gøre for at undgå radikaliserede muslimer. Det jødiske samfund er blevet spurgt ud, om hvad de mener er nødvendigt. Integrationsministeren er blevet spurgt ud om antiradikaliseringsprogrammer. Politiet er blevet spurgt om behovet for flere politifolk og eventuel oprustning med mere mandskab. Politikerne er blevet spurgt ud, om hvad de mener er nødvendigt i kølvandet på sådan en episode. Og nogle af de svar, der gives er isoleret set ikke forkerte, men det største problem er, at præmissen for spørgsmålene er ganske vakkelvorn og usikker. Det betyder, at man reelt set ikke kan bruge svarene til noget, og at man derfor snyder og bedrager den almindelige befolkning og luller dem i en falsk tryghed, hvor man tror, at der gøres noget effektivt, men hvor man i virkeligheden kun er med til at hælde benzin på bålet.