Fajr  04:02  |  Shuruq  05:44  |  Dhuhr  13:15  |  Asr  17:16  |  Maghrib  20:44  |  Ishaa  22:19 (Mere...)

Annonce

Skrevet af - den .

Med ønske om en velsignet Ramadan til alle

Skrevet af DIT den .

Attachments:
Download this file (Ramadan_kalender_2017.pdf)Ramadan Kalender 2017[ ]3848 kB

Vi er nu gået ind i den velsignede Ramadan-måned. En måned vi som muslimer fejrer verden over. Det er måneden af refleksion, vejledning og al-Quran. Det er en tid hvor man som troende retter sit fokus indad, reflekterer og evaluerer på sig selv. Dette gør den troende med ønske om at opnå sin Skabers tilfredshed. I Danmark og mange andre lande på den nordlige halvkugle ses bl.a. mindfulness brugt til at søge fordybelse og større bevidsthed i det travle moderne samfund. For troende udgør Ramadan en af de største muligheder for at rette sin opmærksomhed mod sin bevidsthed om Allah den Almægtige, hvilket beskrives som det primære formål med fasten:

’Fasten er blevet forskrevet jer […] for at I kan opnå Taqwa.’ (Quran 2:183)

Pressemeddelelse: London til Kabul til London

Skrevet af DIT den .

I 1995 skrev Niels Frid-Nielsen om moderne storbyer i året 2030. Et 2030 som i dag ikke synes så langt væk: 

’År 2030 hvor 68-generationen er på vej i graven i sikkerhedskontrollerede bydele, mens underklassen af unge indvandrere fra forsømte bydele smadrer sikkerhedssystemer og med våben i hænderne terroriserer deres omgivelser.’ (Nielsen 1995)

Inden for kort tid har London oplevet to forfærdelige angreb mod civile - vores civile. Disse angreb er klare udtryk for foragt for menneskeliv, civilisation, religion, tryghed og fred. Ethvert frit tænkende menneske kan kun distancere sig fra denne modbydelige måde at behandle sine medmennesker på, som på ingen måde kan kobles til religion - uanset hvor meget nogen vil prøve. Imod denne vold er de religiøse tekster klare og tydelige og det er ikke et fortolkningsspørgsmål. Men sammenkoblingen mellem Islam og drab på civile bliver måske nærmere et politisk spørgsmål, når højrefløjen bruger dette til egen vinding.

Det er betryggende at se, hvordan politikere fra nær og fjern sender deres støtte til de ramte for de tragiske dødsfald i London. Disse forfærdelige angreb viser sig mange steder. For få dage siden blev civile i Kabul ramt af et angreb med 90 dræbte og næsten 400 sårede (Kilde: CNN). Et Afghanistan som de danske folkevalgte velvilligt sendte soldater til, og som gjorde Danmark til en krigsførende nation, men i dag ikke engang kommenterer på, når så mange liv gå tabt i et angreb. Vi må insistere på, at menneskeliv har samme værdi uanset etnicitet, status, geografi, rigdom eller mangel på samme.

Det er ikke tilfældigt, at forekomsten af terrorhandlinger og ideologisk ekstremisme, som vi bevidner i Europa disse år er øget i takt med en stigning i anti-islamisk retorik i offentligheden. Vi må se i øjnene at islamofobi og terrorisme går hånd i hånd, og at ideologierne reflekterer hinandens virkelighed og er afhængig af hinanden for at overleve. Så lad os ikke være med til at forstærke den fortælling og i stedet fastholde og tydeliggøre vores fælles principper og værdier. Modsætningsforholdet mellem Islam og vesten er ikke skrevet i sten, men er en fortælling, der har fået lov til at fylde for meget. Vores budskab er klart og tydeligt og henvender sig til alle med et forsimplet verdenssyn, hvad enten det er religiøs ekstremisme eller højre populisme.   

Find os på Facebook

wakf facebook

DIT Youtube

wakf tube

Doner med MobilePay

mobilepay DIT 200x200