Fajr  06:23  |  Shuruq  08:13  |  Dhuhr  12:23  |  Asr  14:08  |  Maghrib  16:31  |  Ishaa  18:15

DF: Månens form er et knæfald for islam

Skrevet af Martin Henriksen, integrationsordfører, Dansk Folkeparti til .

Sjældent kigger man op for at få øje på den, og endnu sjældnere tænker man, at den skulle ønske religiøse særhensyn. Men det gør den! Månen er nemlig halvmåneformet på næsten halvdelen af månedens dage og fremviser dermed islams symbol, mens det kristne kors aldrig viser sig på dens grå overflade.

Imamer ud af antiradikaliseringsplan

Skrevet af Martin Kaae til .

Regeringen dropper to omstridte dele af antiradikaliseringsplan. Imamer trækkes ud af indsatsen, og nøglepersoner skal alligevel ikke lære, hvordan man bekæmper ekstremisme på nettet.

Jubel over moské-terror

Skrevet af Radio24syv til .

- Det er problematisk, hvis politiet rejser tiltale for billigelse af terrorangrebene i Paris, men ikke for støttekommentarer og opfordringer til angreb på moskeer, siger juraprofessor Schaumburg Müller til Radio24syv.

Muslimer frygter voldelig konsekvens af hård debattone

Skrevet af Søren Ploug Lilmoes til .

Hvis grøfterne graves dybere i den danske udlændingedebat, kan det ende med, at ord erstattes af vold, frygter Islamisk Trossamfund. Nationalpartiet begræder, at den hårde tone er blevet hverdag.

Den forklædte nyracisme ruller videre

Skrevet af Tom Jensen til .

Racismen er ofte defineret som et magtinstrument. En måde at holde minoriteter og svage nede på. En definition der har sine logiske grunde. Eksempelvis var slaveriet i USA jo udtryk for en meget konkret form for racisme: Folk af afrikansk afstamning kunne tilhøre folk af kaukasisk afstamning som slaver. Ligesom moderne tiders racisme og fremmedhad ofte har været defineret som udtryk for mindre privilegerede gruppers forsvarsreaktion mod ankomsten af endnu mindre privilegerede folk. En slags sparken nedad fra næstnederste hylde i samfundet, fordi man følte sig truet.

Dansk sociolog: Giv muslimerne en undskyldning

Skrevet af Cecilie Rex Selmer til .

Ifølge sociolog og tidligere lektor på en professionshøjskole, Lars Jørgensen, bør Vesten sige undskyld til muslimerne.

Lars Jørgensen mener, at Vesten sender et alt for voldsomt signal til den muslimske verden, når EU's ledere blandt andre gik en demonstration for retten til ytringsfrihed i Paris' gader.

- Når folk går ud og demonstrerer i Paris for ytringsfriheden, så sender vi et signal af, at vi har et samlet Vesten, der accepterer tegningerne af profeten Muhammed. Det er en meget utilsigtet effekt, der kommer, fordi vi har vænnet os til at tænke os og dem. Hvor folk normalt ville have et mere balanceret og modereret forhold til hånlige tegninger, bliver folk nu blinde, siger Lars Jørgensen.